Тази година е доста силна за Opel откъм обновяване на гамата.

...
Тази година е доста силна за Opel откъм обновяване на гамата.
Коментари Харесай

Колко ще струват новите Opel Frontera и Grandland в България

Тази година е много мощна за Opel откъм възобновяване на гамата. Първо бе показан обновеният вид на Grandland, а по-късно и напълно новият прочит на Opel Frontera.
 Обновеният Opel Grandland - по-голям, по-стабилен и на ток
Обновеният Opel Grandland - по-голям, по-стабилен и на ток

Ето какво знаем за огромните промени по SUV-то

Но това се случи при започване на годината, което значи, че в този момент и двата автомобила са все по-близо до това да ги забележим по улиците.

В обновения Grandland усещане прави, че са вложени много дизайнерски характерности от концептуалния модел Opel Experimental.  Така да вземем за пример начело виждаме новия 3D Vizor с осветено лого Blitz и постоянно осветлен надпис " OPEL " на задния похлупак.
 Снимка 662330

Opel Grandland е първият модел на марката, който използва платформа на Stellantis STLA Medium BEV. Новата архитектура разрешава нов тип пакетиране на плоска батерия с потенциал до 98 кВч. Електродвигателят също е от ново потомство, както и функционалностите за икономисване на сила от термопомпата.
 Снимка 662326

С всичко това електрическата версия на Grandland ще може да осигури пробег до към 700 километра. Докато plug-in хибридната версия ще може да обезпечи до 85 км пробег на електричество.

Хибридната версия разполага под капака с 1.2-литров мотор с мощ от 136 к.с., докато plug-in хибрида е с 1.6-литров мотор със 195 к.с.  Цените в България за хибридната версия на новия Grandland стартират от 63 490 лева. 

Колкото до новия Ople Frontera , дизайнът му несъмнено се стреми да го отличи от всички останали. Именно това е първият серийно създаван модел, който е с новата емблема на Opel - Blitz. 
 Снимка 665262

Външният тип е много дръзновен с помощта на изпъкналите калници и прагове, както и на открояващата се С-колона. Модерен извън, съвременен и от вътрешната страна новият Opel Frontera е с нов дизайн на кокпита и кормилото и два 10-инчови екрана.
 Снимка 665260

Frontera се предлага като хибрид с 48-волтова технология и като напълно електрически автомобил. Хибридната версия е с 1.2-литров бензинов турбо мотор по капака със 100 к.с. Той е допълнен от електромотор с мощ от 28 к.с и електрифицирана шестстепенна трансмисия с двоен съединител. 
 Снимка 665259

При хибридната версия има и по-мощна вариация със 136 к.с. Opel Frontera Electric ще може да изминава над 300 км с едно зареждане, а във версия за " дълъг обсег " към 400 км. Цените в България за по-слабата хибридна версия започва от 43 495 лева, а за по-мощната от 45 155 лева
 Новият Opel Frontera е по-модерен, по-просторен и гледа към бъдещето
Новият Opel Frontera е по-модерен, по-просторен и гледа към бъдещето

Една емблема се завръща

И Grandland, и Frontera ще могат да се видят до 27 октомври на Автомобилен салон София 2024.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР